Randweg in Heeze open!

De afgelopen weken is de laatste hand gelegd aan de 1,5 km lange randweg om Heeze, tevens wijkontsluitingsweg van nieuwbouwwijk De Bulders. Er zijn bomen geplant, de toplaag van stil asfalt is aangebracht en ook de belijning op het wegdek. Er is gekozen om het profiel van de Muggenberg, dus gescheiden rijbanen met een middenberm, door te trekken. Afwisselend zijn in de middenberm en langs de rijbanen bomen geplant, zodat na een aantal jaren de randweg een echte laanstructuur krijgt.

De randweg krijgt de toepasselijke naam Randweg en wordt vanaf nu dus geschreven met een hoofdletter R. Op 24 april nam het college van burgemeester en wethouders ieder met een eigen vervoermiddel, op gepaste afstand vanwege Corona, de Randweg officieel in gebruik. De hekken die ze onderweg nog tegenkwamen werden vakkundig opzij gezet. Vanaf nu kan iedereen over de Randweg rijden.  

Wethouder Frank de Win: “Een lang gekoesterde wens van de gemeente Heeze-Leende. Al in 1969 zijn de eerste studies uitgevoerd en vandaag is de weg dan eindelijk in gebruik genomen. Maar we zijn er nog niet; nu is het zaak om door te pakken samen met de werkgroep Verkeer van de gemeenteraad, om bedrijventerrein de Poortmannen aan te sluiten en om te zorgen dat álle kernen ontlast worden van het doorgaande verkeer.” Wil je graag zien hoe de randweg werd geopend. Kijk dan dit filmpje. De voice-over vertelt de geschiedenis van het ontstaan van de Randweg. Ook de Muggenberg gaat de gemeente nog dit jaar van stil asfalt voorzien. De Muggenberg is net als de Randweg onderdeel van de route om Heeze heen.

Meer weten over
wonen in de Bulders?

schrijf je in voor de nieuwsbrief >