Veel gestelde vragen

Wat is de rol van De Bulders Woningbouw in deze nieuwbouw wijk?
De Bulders Woningbouw is een samenwerking tussen de BNG Gebiedsontwikkeling en de gemeente Heeze-Leende. De voornaamste taak van deze samenwerking is ervoor te zorgen dat het bestemmingsplan onherroepelijk wordt en het gebied bouw- en woonrijp gemaakt wordt zodat de kavels aan particuliere en ontwikkelaars verkocht kunnen worden.

Komen er sociale koop- en huurwoningen in De Bulders?
Ja. Het exacte bouwprogramma (het aantal en type woningen) wordt bepaald door de ontwikkelaars die in De Bulders actief zijn. De ontwikkelaars zijn verplicht om een gedeelte van hun woningen te bouwen voor de sociale koop danwel huurmarkt. In het bestemmingsplan van De Bulders is opgenomen dat er minimaal 20% sociale huurwoningen gebouwd moet worden.

Wat is de prijs van een sociale koopwoning?
Door 21 regiogemeenten in en om Eindhoven worden afspraken gemaakt over de woningmarkt. In de Regionale Begrippenlijst Wonen is onder andere opgenomen dat een sociale koopwoning momenteel maximaal € 210.000,- mag kosten. 

Waar kan ik me inschrijven voor een bouwkavel?
In het westelijk deel van de Bulders zijn 21 vrije bouwkavels verkocht. In het oostelijk deel van de Bulders komen in de toekomst nog een aantal bouwkavels te koop. Dit zijn kavels waarop door particulieren zelf een huis gebouwd kan worden. De Bulders Woningbouw BV verkoopt deze vrije sector kavels. Voor meer informatie over deze kavels kunt u contact opnemen middels het contactformulier op www.wonenindebulders.nl

Waar kan ik me inschrijven voor een woning?
In De Bulders zijn drie projectontwikkelaars actief: Janssen de Jong Projectontwikkeling, Bouwbedrijf van Gerven en de combinatie Van Wanrooij / Ballast Nedam. De verkoop van de woningen verloopt via deze ontwikkelaars. Op de site www.wonenindebulders.nl bieden de projectontwikkelaars hun woningen aan. https://www.wonenindebulders.nl/wonen-in-een-deelgebied

Meer weten over
wonen in de Bulders?

schrijf je in voor de nieuwsbrief >